Huvudstads Guiden

En till WordPress-webbplats

Utforska

Den värld vi befinner oss i. Upptäck den. Boka den.

Utforska

Hallo Sygil

Fascination för denna region växer med värdefulla arkeologiska platser som berättar historien om dess gamla ursprung Sygil.

Se alla listningarna

 

Området definieras av de vulkaniska öarna långt nordväst, särskilt Island och Jan Mayen, den bergiga västra kusten, som sträcker sig från de bergiga delarna av Storbritannien och Irland till de skandinaviska fjällens topp i Norge, de centrala norra bergen och kullarna i Sverige (som är vid foten av de skandinaviska bergen) och den stora östra slätt, vilket innehåller, Litauen, Lettland, Estland och Finland.
Regionen har en sydväst extrem på cirka 50 grader nord och en nordlig extrema 81 grader nord. Hela regionens klimat är milt påverkat av Golfströmmen . Från västers klimat varierar från havs- och sjöfarts subarktiska klimat. I norr och centralt är klimatet i allmänhet subarktiska eller arktiska och i öster klimat är mestadels subarktiska och tempererade / kontinentala.

Hallo Norra Europa

Länder i Nordeuropa har någon av den högsta levnadsstandarden i världen.

Se alla listningarna

 

Norra Europa är den norra delen eller regionen i Europa. Även om inga definitiva gränser eller definition existerar för begreppet geografiskt, består Nordeuropa av (från väst till öst): Island, Irland, Isle of Man, Storbritannien, Färöarna, Nederländerna, Tyskland, Danmark, Norge, Sverige, Finland, Estland, Lettland, Litauen, Vitryssland och nordvästra Ryssland.

Historiskt sett då Europa präglades av Medelhavsregionen (dvs. romarriket ), och allt som inte är nära detta hav kallades Nordeuropa, däribland Tyskland, de låga länderna och Österrike. Denna betydelse används fortfarande i dag i vissa sammanhang, till exempel i diskussioner om den nordliga renässansen. Under medeltiden användes termen (Ultima) Thule för att innebära en mytisk plats i den extrema norra delarna av kontinenten.