Huvudstads Guiden

En till WordPress-webbplats

Okategoriserade, Utmana mig

Bästa platserna för dykning i Australien

Bästa platserna för dykning i Australien

Australiska vatten är hem för några av världens vackraste undervattenslandskap , ett paradis för dykentusiaster.
Från vrak och grottor till världens största levande organism, hittar du en myriad av färger ljusare och mer levande än du någonsin kunnat föreställa sig. Här är tre av de bästa dyknings platserna i Australien:

 

1. Stora Barriärrevet – Queensland

The Great Barrier Reef är den ultimata dykning destinationen, en av de mest imponerande dyknings erfarenheter som du kan ha, även om du aldrig har dykt innan du besöker Australien.

Detta världsarv, belägen 20-40 mil utanför kusten, sträcker sig mer än 1200 mil och är tillräckligt stort för att vara synligt från rymden. De flesta turer avgår från Cairns, även de på väg till Green Island och Fitzroy Island. Du kan simma bland korall canyons, omgiven av sköldpaddor, sjöstjärnor och ”Nemos”. Om din budget tillåter det, kan du tillbringa natten i de mycket exklusiva Whitsundayöarna och nå den vackra Heart Reef med sjöflygplan.

2. Nigaloo, Västra Australien

Vet du skillnaden mellan hårda och mjuka koraller? Vid Nigaloo Marine Park kommer du att lära dig skillnaden när du beundrar mer än 200 arter av hårda koraller och 50 arter av mjuka koraller, varje gjort på sitt eget speciella sätt. Kom ansikte mot ansikte med högt utvecklade svampar vid ingången till Exmouth Gulf, och bli vän med delfiner, batfish, angelfish , clownfiskar och många andra eleganta varelser från Murion Island.

3. Mornington Peninsula, Victoria

Bara en timmes bilresa från Melbourne ligger färjan till Port Philip Heads Marine Park. Du kan simma med rockor, sjöhästar, sjöborrar och havsdrakar. Överflödet av fisk, fåglar och sälar i det lilla naturparadiset av Popes Eye kommer att bedöva dig.

Om du är en erfaren dykare, kan du dyka från 28 till 60 fot mellan klippor, väggar och undervattensgrottor av Klep Beds Reef medan vid Port Philip Heads, kan du gå ännu djupare och utforska undervattens vrak som går tillbaka till första världskriget.

Om du inte är en expert, oroa dig inte. Även i denna del av Australien, kan du lära dig att dyka på Protesa Pier.

 

Inga kommentarer än.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade Inlägg