Huvudstads Guiden

En till WordPress-webbplats

City life, Okategoriserade

Årets nyårsafton nedräkning kommer att vara en sekund längre än normalt

Årets nyårsafton nedräkning kommer att vara en sekund längre än normalt

Nyårsafton. Natten när alla pressar deras post-Christmas själva till något glittrande och förmågan att dricka för mycket och låtsas att de vet orden till ’Auld Lang Syne’. Du kanske får panik för att du har missat midnatt eller rycks med när någon joker startar en bluff nedräkning, men när det nästan är midnatt, vet du drillenl.

I år kommer dock nyårsafton nedräkningen att bli lite annorlunda, eftersom 2017´s storslagna inträde kommer att försenas med en sekund.

A ’leap second’ har officiellt lagt till för att kompensera för en avmattning i jordens rotation. Den extra sekunden kommer att ske som om klockor strejkat till midnatt, efter 23:59:59, vilket gör att nedräkningen tar längre tid än vanligt.

Ändringen är nödvändig eftersom normaltid  släpar efter atomuret, som ger en stabil universell tid. ’Leap second behövs för att förhindra att civil tid driver bort från jordens tid. Även om driften är liten – tar cirka 1000 år att samla en timmes skillnad – om det inte åtgärdas så småningom skulle leda till att klockor visar middagstid före soluppgången ’, förklarar senior forskare Peter Whibberley från National Physical Laboratory i London.

Så kom ihåg, det är tio, nio, åtta, sju, sex, fem, fyra, tre, två, ett … paus … Gott Nytt År!

Inga kommentarer än.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade Inlägg