Huvudstads Guiden

En till WordPress-webbplats

Okategoriserade, Ta mig härifrån

Januari Destination: Australien

Januari Destination: Australien

Jag växte upp i en liten, kuststad där jag tillbringade helger på vita sandstränder, försöker (och ofta inte) för att surfa, lusting över garvade, blonda håriga pojkar och äta glass snabbare än den brännande solen hunnit smälta dem.

Mina somrar luktade av solskyddsmedel, myggmedel, röknings grillar och bitumen vägar når en sådan temperatur att de kunde förvandla dina thongs (flip-flops) till vätska.

Bara en tio minuters bilresa inåt landet, och jag fann mig själv på en gård, en platt och fancy-fri lekplats för att rida min häst, brännande omkring på en motorcykel, eller titta på boskapen som betar lojt på torkans slagna gräs.

Allt detta inom en 12km (7,5 mil) radie av mitt hem, och ett klassiskt exempel på hur snabbt och drastiskt den australiska landskapet kan förändras.

Ingen annanstans i världen kan du köra i timmar utan att se en annan person – som korsar alla typer av landskapet från orörda stränder till frodiga regnskogar till den robusta outbacken.

Genom det mäktiga Uluru, Northern Territory, Foto: Tourism Australia, Foto Warren Clarke

Jag är stolt över att säga mitt land är hem för magnifika naturskatter  som Stora barriärrevet , Uluru, Blue Mountains, tolv apostlarna och den vackra kusten som omger denna paradisö.

Australien är hem också för några av de mest obskyra synerna, flamboyantly färgade och mycket farliga djur – Aussies njuta av både extrem skönhet och extrem fara i lika hög grad.

Jag har rest till många delar av världen, och har upplevt en enorm skönhet, många otroliga kulturer, aptitretande rätter, och varje typ av person man kan tänka sig.

Jag har älskat varje sekund av dessa äventyr, och som ett relativt nytt land (endast koloniserat 1788), känner jag mig som om den australiska identiteten fortfarande är ett pågående arbete – en eklektisk sammansättningen av världsliga härliga underbyggelser av en kultur som är helt och unikt våra egna.

Hör vår historia – från traditionella rötter till Australien i dag

För att korrekt förstå vår kultur, kan besökarna delta i aktiviteter som drivs av landets traditionella ägare. Du kan smaka Bush Tucker, höra gamla historier, njuta av underbar konst, dans och musik. Vår historia har stunder av brutalitet  och slutligen skönhet, och det är viktigt att besökarna förstår hur vi blev landet vi är i dag från människor som upplevt det i första hand.

Vår mång make-up för med sig en blandning av kök, kulturer och språk. Du kan äta på Hatted restauranger i en Melbourne gränd eller äta fish and chips på stranden.

Vi firar våra olika kulturer med musik, film, mat och vin festivaler. Och naturligtvis, firar vi Australien i sin helhet under Australia Day – en dag med musik, gatufester , grillning, uppblåsbara pooler, zink grädde och vara stökiga på typisk Aussie sätt. Om du råkar vara i Australien vid vår nationella dag (26 januari), var säker på att få bland det anda av tillfället och omfamna din inre Aussie!

Vårt språk har sin egen prägel på engelska. Förutom vår konstiga accent, har vi en tendens att svära, använd slang, förkorta redan korta ord, och lägga till en ’O’ till namn som Bottle Shop (Bottle-o), Sophämtare (Garbo) eller Singlet (Singo) .

Jag älskar hur avslappnad vi är här. Allt är ”ingen dramatik” eller ”inga bekymmer” – även i snabba städer som Sydney eller Melbourne, en underliggande ner till jorden ”säger hon ska vara rätt, kompis” attityd håller oss jordade.

Min smak har verkligen förändrats från en kuststads flicka droppande glass på hennes Togs (baddräkt) till en självutnämnd hipster som smuttar på en latte i staden Melbourne – ett blomstrande centrum för konst, musik och kultur.

Även jämförelsevis liten på den internationella arenan, är denna stad fylld med möjligheter. När du känner dig som en paus från den livliga tak barer, långa och lata bruncher, levande gatukonst  och varierande levande musik scener, är du inte långt från naturliga varma källor, vingårdar, och de pittoreska och knäppa städer inbäddat bara en timme in i landet.

Den största utmaningen för alla besökare är att hitta tillräckligt med tid att verkligen fördjupa sig i våra naturliga underverk och levnadssätt . Vi täcker en stor bit av mark – ungefär storleken på USA.

Det finns så många fantastiska saker att se, göra och uppleva i Australien och det erbjuds något för alla – stadens slickers, stranden bums, dykarna, bushwalkers , konstintresserade, kaffe missbrukare, vin provsmakare, landets Bumpkins – vi sörjer för alla!

Om det inte redan är klart, är jag oerhört stolt över mitt beskärda land och vill att alla ska komma och njuta av min paradisö för sig själva! Om du funderar på att komma förbi, säger jag ”Gör det!”

Detta land har mitt hjärta, och det är säkert på att fånga ditt.

Inga kommentarer än.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade Inlägg