Huvudstads Guiden

En till WordPress-webbplats

Okategoriserade, Ta mig härifrån

Fly från Rio de Janeiro: 7 måste göra dagsturer

Fly från Rio de Janeiro: 7 måste göra dagsturer

Rio de Janeiro har alltid varit en eftertraktad destination: Corcovado, statyn av Kristus Frälsaren,de ikoniska stränderna
Ipanema och Copacabana, och helt enkelt atmosfären andas medan staden, gör det till en minnesvärd plats. I kölvattnet av VM 2014, blir Rio scenen för ännu en annan världs sportevenemang i sommar (2016) med OS. Sport fans från hela världen kommer att flockas till den brasilianska kuststaden, och även om det, varför inte ta chansen att utforska de omgivande stränderna, koloniala städer och öar?

Rio ligger i utkanten av Costa do Sol och Costa Verde (som går ner till Santos), båda platser med idyllisk natur. Vi har också valt vissa platser värt en resa längre bort, och för älskare av kultur, eller den rena bergsluften,  finns det något för dig också.

Ilha Grande

Tidigare ett fängelse, Ilha Grande är mycket sötare än Alcatraz. Många semesterfirare tar färjan till ön som nu blivit en oas för avkoppling och att vara ett med naturen. Den har fantastiska stränder, skogsvandringar, dykning och ett brett utbud av vilda djur: Miniatyr Sagui apor, grodor, piggsvin, små kolibrier och även sköldpaddor. Här är det goda livet det väsentliga: det finns inga bilar och inga banker på ön, och atmosfären i den livliga hamnstaden Vila do Abraão är oefterhärmlig. Efter att ha tillbringat dagen på en av Brasiliens bästa stränder, Lopes Mendes, bege dig till stan för en sval caipirinha och lyssna på levande musik direkt på stranden.

Minas Gerais

I norr och väster om Rio ligger delstaten Minas Gerais, känd för sina koloniala gruvstäder, cowboys på hästryggen, mjölkproduktion, vedeldade kök och destillerier som gör cachaça. Här kan du besöka Reserva do Ibitipoca, som är privatägt, men tillgänglig om du bokar en vistelse på den fantastiska Fazenda do Engenho. Se också till att besöka Canyons de Furnas, en underbar sjö omgiven av vattenfall, och rida häst tillbaka till Milho Verde, liksom glädjas i sovrummet i den sovande gruvstaden som Ouro Preto.

Búzios

Búzios är en lekplats för Rio de Janeiro gente bonita (vackra människor), som kommer för att koppla av på stränderna på dagen och umgås i de eleganta barer och klubbar på natten. Promenera på Rua das Pedras och längs vattnet Orla Bardot, uppkallad efter Brigitte, som ”upptäckte” Búzios med sin brasilianska pojkvän på sextiotalet. Om tiden inte har varit snäll mot staden, behåller den fortfarande en charm för jet set. Om du är mer i en lugnare strand, finns det sedan på väg till Búzios den lugnare badorten Arraial do Cabo, en opretentiös fiskeby känd som ”Caribbean Brasiliens” på grund av sitt kristallklara vatten och vita sandstränder.

Ilha Fiscal

Vad tror du skulle hända om Ellis Island och Disney slottet hade barn? Ilha Fiscal, strax utanför Rio de Janeiro. Det sagolika palatset en gång inrymt kontor i Guarda Fiscal i Rio, då staden var huvudstad i Brasilien. Byggnaden beställdes av kejsar Pedro II och skulle liksom tjäna som tullkontor, och ståtar också en ganska olycklig roll som platsen för den slutliga balen som hölls av kejsaren i 1889, och bara sex dagar efter firandet  av det störtade imperiet.

Petropolis

Petrópolis kan vara ett oväntat förslag, men är definitivt värt en resa. Imperial City i Brasilien, inbäddat bland skogsklädda kullar i Serra dos Órgãos, i dalen av Quitandinha och Piabanha floder, är bara 68 km från Rio. En stad som passar för en kejsare hittar du här Palácio Rio Negro, som den brasilianska kejsaren Pedro II flyr till på sommaren, liksom imponerande trädgårdar och växthus. Palatset är nu Imperial Museum, som specialiserat sig på Imperial historia och memorabilia, och staden är också värd National Laboratory for Scientific Computing, neo gotiska Catedral Petropolis liksom nu oanvända centrum för tortyr, som kallas House of Death.

Paraty

En av favorit dagsturer från Rio, är Paraty en skönhet att skåda. De kullerstens klädda gatorna och koloniala arkitektur kommer att glädja dina ögon, oväntade tropiska växter träder fram ur gårdarna i perfekt underhållna  hus och den pittoreska koloniala kyrkan dominerar det azurblå vattnet. De grönskande Bocainobergen bakom staden kontrasterar en rad orörda stränder som omger den koloniala staden. Även där, håll utkik efter de oväntade primat residensen.

Niteroi

I ”The City of Smiles” finns det något för alla. Romantikerna kommer att njuta av en fantastisk utsikt över solnedgången över Guanabara Bay i Rio de Janeiro. Historia buffs hittar koloniala Santa Cruz fästningen, strandälskare gott om mindre trånga sträckor av sand för att suga upp strålarna och surfarna några av de bästa vågorna i Sydamerika. En av de största publik dragaren som finns i Niteroi är dock Oscar Niemeyers utformade Museum of Contemporary Art, ett flygande tefat som konstruktion som dramatiskt tycks landa precis ovanför vågorna.

 

Inga kommentarer än.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade Inlägg