Huvudstads Guiden

En till WordPress-webbplats

Okategoriserade, Vin och ät med mig

Frukost, Italiensk Stil

Frukost, Italiensk Stil

De säger att frukost är den viktigaste måltiden på dagen, och otaliga fitness, hälsa och livsstilsmagasins råd till läsare att festa på en stor frukost sedan göra dagens efterföljande måltider mindre.
Medan jag aldrig följde mindre efterföljande måltider endast till en te, har jag alltid gjort frukosten till en stor sak – om det var en fiber rikt spannmål med frukt, enstaka parti pannkakor eller typiska deli äggs soppa, som min personliga favorit: ägg, ost och ett par hash browns på en rulle doused i Tabasco sås. Tyvärr finns det inga delis i Italien så när jag flyttade hit från New York, rullade jag med slag och innan du kunde säga cornetti hade jag helt nedsänkt mig i breakfasting som en italienare. När du är på semester i Italien, här är hur du gör det.

En kaffe i baren till frukost är obligatoriskt. Amerikaner, notera att om du beställer en caffé, får du en espresso, inte en stor kopp amerikansk drip kaffe. Italienarna gör inte drip kaffe. Men om du ber om en Americano kommer baristan att ge dig ett glas varmt vatten på sidan för att lägga till ditt kaffe. Men inte be om en espresso som bara kan förvirra din barista; helt enkelt be om en caffé räcker.

Capuccino till frukost

Den typiska italienska frukost koffeinhaltiga drycken är cappuccino, ja det heta läckra skummande undrar du kanske om de är vana vid att dricka detta efter middagen. Italienarna tror att mjölk är för tung att konsumera efter en måltid så en cappuccino kan bara inte vara bra för matsmältningen eftersom den är alltför tung.I själva verket, dricker italienare cappuccino endast vid frukost och det anses tabu att beställa en efter 11 är antagligen inte första gången du hör detta och inte heller kommer det att bli den sista. Många baristas kommer inte ens att göra den åt dig efter en viss tid. Vissa barer i super turistiska platser gör dem endast för att hålla turister glad, men totalt sett, cappuccino efter 11:00 i Italien är ett nej nej.

Om du inte är en kaffe person, är orzo ett populärt koffeinfritt espresso-stil brygd gjord av rostade korngryn, eller så kan du välja en spremuta, en färskpressad  apelsinjuice som görs från antingen arancia Rossa (blod orange) eller arancia Bionda ( standard orange); ibland har du ett val, ibland inte. Att ha en spremuta utöver cappuccino som jag ofta är okej. Vissa barer kan ha skyltar som erbjuder centrifugati, färsk pressad juice, i en mängd olika smaker, men den orange spremuta är oftast standard

När det gäller colazione behöver italienare vanligtvis inte sitta ner och beställa från en meny av kokta frukost erbjudanden och vänta för måltiden som skall delges, utan de börjar sin dag med en söt note genom att välja en dolce. Frukost konsumeras vanligtvis direkt på platsen stående i baren med ditt kaffe (kaffe som man tar med sig är inte en sak i Italien), vilket är varför du inte kommer att se en hel del människor som dricker te som behöver brant och är inte vanligen långsam. Jag var inte alltför förtjust i detta i början, men nu har jag helt anpassat mig och jag kan inte tänka mig frukost på något annat sätt. Nu vad du ska äta?

Bakverk som liknar croissanter är briocher – romarna kallar dem cornetti. De skiljer sig något från en croissant-det finns några tekniska skillnader när det kommer till förberedelser, en av de största avvikelserna är att degen använder mindre smör och mer socker, så den är lite sötare. Apelsinskal  blandas ofta in i smeten.

Brioches

Croissanter kommer typiskt oformaterad, med marsipan och mandel eller fyllda med choklad i form av ett icke-halvmåneformat pain au chocolat, som går genom saccottino al cioccolato här i Italien. Brioche är olika. De kommer som vuota eller semplice -som översätter till tom och enkel respektive, både en och samma när det gäller att begära en vanlig, ofylld brioche. Marmellata (sylt) är en av de mest populära fyllningar och Albicocca (aprikos) tenderar att vara favoriten, men du kan också hitta Lampone (hallon) eller frutti di Bosco (bär) samt crema (vaniljsås) och Nutella. Jag föredrar någon form att fylla med annars är det lite för torrt för mig. Jag brukar välja Marmellata men på sistone har jag varit på en bit av en Integrale al miele kick, en brioche gjord av fullkorns degen och fyllda med honung. Det är härligt. Du kan även hitta miniversioner av de ovannämnda briocher också.

Braid-formade bakelser kallas Treccia, som helt lämpligt är det italienska ordet för fläta. Dessa kommer också med diverse utsmyckningar som kan omfatta, russin, choklad, nus och sylt. Bli inte heller överraskad av Apfelstrudel och andra till synes icke-italienska bakverk dessa fördes till Italien under den österrikisk ungerska imperiets dagar.

Nu, den sista punkten jag ska ta itu med är själva processen för italiensk frukost. Du kanske vill göra en om ansiktet och marsch tillbaka från baren när du ser hur trångt det är. Men gör det inte! Det är inte så överväldigande som det verkar, det är bara en av dem var och en för sig situationer. Vissa platser kräver att du betalar först och sedan går du över till barista med din biljett för att beställa din kaffe, medan andra kräver att du beställer först och sedan betala. Om jag inte är bekant med en viss bars förfarande, brukar jag välja att försöka betala först, jag vill hellre ha någon som berättar för mig ”Paga dopo” med en antydan till vänlighet sedan ”Paga prima” med en touch av självbelåten snootiness. Det är viktigt att notera att med eller utan din biljett, måste du kämpa inte bara för bartop, utan också göra så din beställning höres. Det finns ingen först till kvarn, man får först mala organisationen och ingen kamratskap bland kollegers beskyddare-folk som vanligtvis inte är medvetna om det faktum att någon har väntat längre än dem. Om barista går till dem innan du, är det deras tur rättvist och klart. Om du inte kan slå dem, gå med dem och var påträngande! Var inte medveten om att de andra väntar bredvid dig och stirrar ner barista tills han eller hon tenderar till dig. Annars kommer du aldrig att bli serverad. Du kan göra det!

Inga kommentarer än.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade Inlägg