Huvudstads Guiden

En till WordPress-webbplats

Okategoriserade, Vin och ät med mig

5 av de bästa restaurangerna i Dubai

5 av de bästa restaurangerna i Dubai

En del av det som gör Dubai så stor är att denna globala staden aldrig kommer att svika någon när det gäller mat. Många internationellt kända anläggningar har öppnat en filial här i hjärtat av UAE, från välkända restauranger som Zuma, Nobu, Cipriani och Hakassan till mer avslappnade matställen som Dean & amp; DeLuca, The Meat Co. och Eataly.

Men för resenärer på jakt efter en minnesvärd matupplevelse finns kulinariska pärlor i hela Dubai som är definitivt värt ett besök. Här, utan inbördes ordning, är fem av dessa restauranger.

Tom & Serg

Tom & Serg öppnade 2013, ett samarbete mellan Melbourne-baserade kocken Tom Arnel och spansk mat och dryck regissören Sergio Lopez. De två möttes och i huvudsak syftar till att tjäna det bästa kaffet i stan (som de framgångsrikt har uppnått) och att följa med sitt uppdrag, har de också beslutat att tjäna tillgänglig gourmetmat.

Den rymliga restaurangen, som är byggt i industri inredning med ett stort öppet kök, är ett bra ställe för frukost och lunch. Obs! För alla som vill ha en drink med mat, Tom & amp; Serg serverar inte alkohol.

Tom & Serg burgare är ett måste framför allt eftersom det inte är för ’tunga’. Den pan-stekta laxen är också ett bra val om du är en fisk älskare och föredrar en lättare måltid. Om du är en kaffe älskare, är det nödvändigt att du beställer en kopp av deras rostade bryggda att smutta på i lokalerna eller att ta på språng. (15A Street, Al Quoz Industrial.

Miss Lily’s

Denna Jamaicanska restaurang har nyligen öppnat sina dörrar. Härrör från hjärtat av New Yorks Greenwich Village, har Miss Lily:s ägare valt Dubai för sin första internationella utpost.

I det ögonblick du anger dörrarna till mysig och avslappnad matställe, är du omedelbart transporterad till den varma och välkomnande kulturens Jamaica. Från personalens vänlighet till starka färger på väggarna till den livliga karibiska musiken, som du omedelbart glömmer när du är i Förenade Arabemiraten.

Den moderna uppfattningen om jamaicansk mat visas i restaurangens meny eftersom de tjänar en mängd Karibien-influerade rätter blandade med kryddigt och söt. Du bör definitivt prova signaturen jerk chicken, kryddpepprade korta revben och peppar räkor.

Gör din väg till den livliga baren när du är klar med middag för att smutta på en av Dubais bästa Mai Tai drinkar och dansa hela natten. (Sheraton Grand Hotel Dubai, Sheikh Zayed Road)

Mythos Kouzina & Grill

Jag måste erkänna att jag var aldrig ett stort fan av grekisk mat tills jag åt en middag i den livliga restaurangen Mythos Kouzina & amp; Grill. Platsen har en sådan stor vibe och atmosfär, eftersom det är alltid fyllt med människor som samlas för att umgås över god grekisk mat och exotiska drinkar.

Du måste starta din lunch eller middag med en uppfriskande beställning avTzatziki- en skål med yoghurt dipp med gurka och vitlök. Bakade feta starters är också övervägande innan man går vidare till huvudrätten. Jag rekommenderar starkt Tomat Kefta, en traditionell grekisk recept, och kyckling Souvlaki. Tips: Försök att boka bord i förväg eftersom restaurangen ofta alltid är full. (Cluster P, Armada 2, JLT, Jumeirah Lake Towers)

Zaroob

Man kan inte besöka Dubai utan att stanna vid det ikoniska arabiska matstället Zaroob. 24/7 restaurangen blev ursprungligen populär med efterfest publiken och sedan så småningom utvecklades till helgen insamlings hål för familjer och vänner.

Den varierade menyn är faktiskt inspirerad av utbudet av Mellanösterns gatuförsäljare från Libanon, Jordanien, Egypten och mer. Du måste prova manakish (den berömda ugnsbakade osten) och utsökt krämig hummus. Glöm inte att beställa en koshari, en egyptisk specialitet gjord av ris, linser och kikärter. Zaroob är också känd för Kenefeh desert, en smulig pasta fylld med smält ost och en varm socker toppning.
Om du inte är bekant med Mellanöstern köket, tveka inte att fråga den vänliga personalen för viss vägledning. Oavsett vad du väljer att beställa, kommer du inte bli besviken. Zaroob har nu flera platser, men jag rekommenderar att besöka den ursprungliga platsen på Sheikh Zayed Road. (Ground Floor, Jumeirah Tower Building, längs Sheikh Zayed Road DIFC)

El Sur

El Sur är utan tvekan en av mina favorit spanska restauranger i Dubai. Restaurangen serverar share-style av fina men ändå avslappnad spanska köket med en modern och konfortabel touch. Alla av de läckra plattor du vill prova kan börjas lägga upp, så jag rekommenderar bokning av Lördag´s brunch koncept som kallas La Comilona, som löper från 12.30 till 15:30. Med brunch menyn, får du prova en mängd kockens specialiteter, som inkluderar en generös del av signaturen paella, massor av tapas och sangria. Om vädret är fint, tveka inte att be om ett bord på terrassen. (Lobbyn nivå, The Westin Dubai)

Inga kommentarer än.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade Inlägg